Csékútiak töltötték a győztes kolbászt

Fűszereztek, ízleltek, megbeszélték, mi az, amivel még javíthatják az ízt, kevertek, töltöttek.

Vidáman folyt a munka a padragkúti művelődési ház udvarán tartott első kolbásztöltő versenyen február 18-án délelőtt. A hagyományteremtő szándékkal a Civil Fórum Padragkútért Egyesület által szervezett közösségépítő rendezvényen a Padragkút városrészben működő civil szervezetek vettek részt.

A kolbászhoz minden csapat öt kiló húst kapott, a fűszereket, egyéb hozzávalókat, a receptet, a munkát és a lelkesedést mindenki maga tette hozzá. A csapatok egy szál nyers és egy sűlt kolbászt adtak le a zsűrinek, hogy az állagát és az ízét is megtapasztalják.

Mindössze egy csapat vitt a sütéshez tárcsát, így a többiekét Tóbel János halimbai falusi vendéglátó segített kisütni. A csapatok izgatottan várták az eredményt. A győztes a Csékúti Baráti Kör kolbásztöltő csapata lett, a második a Padragi Vidám Fiúk néven indult Szigeti László és csapata, a harmadik helyen a Karnics Miklós vezette bányász hagyományőrzők és a Bányász Kulturális Egyesület közös csapata végzett.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .