A mai naptól teljesen blokkolták az ukrán fegyveres erők egységeinek hozzáférését az Azovi-tengerhez

A Luganszki Népköztársaság csapatainak egy csoportja az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erőinek támogatásával  61 kilométert haladt előre a hadművelet kezdete óta, és blokád alá vette Szvatovo falut – közölte Igor Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

NOVOBOROVE, BARKINO, KLIMOVKA, BULGAKOVKA és GOLUBOVKA településeket szintén ellenőrzés alá vonták. A Donyecki Népköztársaság csapatai sikeres támadó hadműveleteket hajtottak végre, ellenőrzésük alá vonták Ivanovka, Talakovka, Sztarodubovka, Berestove és Bilotserkivka településeket. Az elmúlt 24 órában a csapatok 19 kilométer nyomultak előre.

A DNR népi milícia előretolt egységei elérték a Donyecki terület közigazgatási határát, és összekapcsolódtak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonai egységeivel, amelyek az Azovi-tenger partján lévő ukrán területeket vették ellenőrzésük alá.

A mai naptól teljesen blokkolták az ukrán fegyveres erők egységeinek hozzáférését az Azovi-tengerhez.
Március 1-jén az Orosz Föderáció fegyveres erői nagy hatótávolságú precíziós légi és tengeri fegyverekkel mértek csapást. Két repülőteret és három légvédelmi radarállomást ért találat. A támadásból kizárták a polgári infrastruktúrát és a lakóépületeket – írja az oroszhirek.hu

Érdekel minket a Te véleményed is