Enyhet adó boldogságbomba

A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. több ezer kisgyerek karácsonyát teszi emlékezetesebbé. A piacvezető létesítménygazdálkodó és a textilgazdálkodó társaságok 2,4 tonna szaloncukrot ajándékoznak kórházi gyermekosztályok kis betegeinek és gyerekeket támogató alapítványoknak és gyermekotthonoknak.

A karácsony sok család számára lelkileg megterhelő időszak. Akit nem érint, annak belegondolni is nehéz, milyen érzés, ha a család legféltettebb tagja, a gyermek, nem örülhet otthon a karácsonyfának és az ajándékoknak. Ehelyett betegen, a szüleitől, testvéreitől külön, sokszor ágyhoz kötve kell töltenie az ünnepeket.

Sajnos szeretteit, és az otthon melegét senki sem tudja pótolni számukra. Az apró figyelmességek mégis sokat számíthatnak nekik ebben a nehéz helyzetben. A szeretetet, törődést jelentő ajándék néhány órányi enyhet, boldogságot jelenthet.

Ennek reményében a két cég vezetősége úgy döntött, hogy ezévben az ügyfeleinek szánt karácsonyi szaloncukrot gyerekeknek adományozza.  A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. munkatársai december közepéig az alábbi kórházak gyermekosztályaira viszik el a csomagokat:

Budapesten: Szent János Kórház, Dél-Pesti Centrumkórház, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, Semmelweis Egyetem

Vidéken: Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika, Pécsi Tudományegyetem, Gyermekgyógyászati Klinika, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház (Miskolc), Debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórház, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet (Szolnok), Markusovszky Kórház (Szombathely), Dr. Kenessey Albert Kórház (Balassagyarmat), Jávorszky Ödön Városi Kórház (Vác), Bács-Kiskun Megyei kórház (Kecskemét)

Szívmelengető és megható, hogy saját szemünkkel látjuk a gyermekek és ápolóik reakcióját.

Miszlai Mónika, a Dél-Pesti Centrumkórházban működőd Démétér ház vezetője szerint „a szaloncukorral a gyermekek lelkét is gyógyítjuk, ami az ünnepek idején különösen fontos!”

„Sok családnál karácsonykor semmi nem jut a fa alá, így minden adomány egy kincs a számukra. Van olyan gyermek, aki így tapasztalja meg először, hogy mi is az a csoki vagy szaloncukor.”

– mondta Bereczné Babus Eszter, a Szent János kórház Gyermekosztályának főnövére.

READ  Impozánsan emelkedik a Duna felett a komáromi híd

Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. Vezérigazgatója hozzátette: „Társaságunk év közben is sok alapítványnak nyújt támogatást. A karácsonyi időszakban természetesen mindig a gyerekek állnak segítő tevékenységünk fókuszában”.

A kórházak mellett a B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. több gyermekalapítványnak és gyermekotthonnak is adományoz szaloncukrot. Az összesen 2,4 tonna adomány országosan 3.000 beteg, illetve nehéz sorsú gyermek karácsonyát teheti szebbé.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .