Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot?

Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot?

Járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a PTE OS jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel.

Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozza meg:

– írja az Egyetem a honlapján, majd így folytatja:

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

 • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
 • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
 • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
 • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.

Mint ismeretes a kormány június végén eltörölte a kötelező maszkhasználatot, de az Egyetem felhívja a figyelmet, hogy meglátásuk és a tényeket tudva a maszkhasználat újra kötelezővé tétele fontos lenne, hiszen szerepet játszik a védelemben.

Vélemény?

Minden ami koronavírus Hírek, álhírek, szakmai hírek

 • Pótold be elmulasztott második oltásodat
  by koronavirus on 2021-09-24 at 17:11

  Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében csütörtöktől az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni – jelent meg a koronavirus.gov.hu portálon.     Azt írták: így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban A Pótold be elmulasztott második oltásodat bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Koronavírus – Elhunyt két beteg, 501 új fertőzöttet találtak Magyarországon
  by koronavirus on 2021-09-22 at 07:30

  Két beteg meghalt és újabb 501 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 865 865 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 591 911-en a második, 646 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.     A kormányzati portálon azt írták: 819 021-re nőtt A Koronavírus – Elhunyt két beteg, 501 új fertőzöttet találtak Magyarországon bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

 • Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot?
  by koronavirus on 2021-09-13 at 20:48

  Járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a PTE OS jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel. Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos A Lehet újra kötelezővé kellene tenni a maszkhasználatot? bejegyzés először Minden ami koronavírus-én jelent meg.

Ezt is olvassa el!
0 0 votes
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is