Brexit legfontosabb szövetségese, Lord Frost lemond a posztjáról

Azonnal távozik posztjáról Lord Frost , aki mindössze egy éve még a miniszterelnökkel együtt ünnepelte Nagy-Britannia kilépését az EU-ból. Úgy tudni, még a hónap elején átadta lemondását a miniszterelnöknek, de meggyőzték, hogy januárig maradjon.

Úgy gondolják, hogy a miniszterelnök azt mondta Frostnak, hogy a kormány nem tud megbirkózni egy ekkora horderejű távozással, ezért kérte, hogy még maradjon.

 Tegnap este Frost hivatalosan is benyújtotta lemondását egy levélben, amelyben aggodalmát fejezte ki a kormány „a haladási iránnyal”kapcsolatban – írja a Sunday Times

Részlet a lemondó levélből

Kedves Boris!

Én vezettem az EU-ból való kilépési folyamatunkat két és fél éven át, amióta Ön miniszterelnök lett. Ezekben az években visszaállítottuk az Egyesült Királyság szabadságát és függetlenségét országként, és megkezdtük az EU-val való új kapcsolat kiépítésének folyamatát. 

Ez hosszú távú feladat lesz. Ezért állapodtunk meg a hónap elején, hogy januárban továbblépek, és átadom másoknak a stafétabotot az EU-val való jövőbeni kapcsolatunk kezelésében. 

Kiábrándító, hogy ez a terv ma este nyilvánosságra került, és az adott körülmények között jogosnak tartom, hogy leírjam, hogy azonnali hatállyal lemondok.

A levél teljes terjedelmében elolvasható a bbc.com oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .