Remek hangulatú fellépésen van túl a Gipsy Jazz Trió

A nyár végén lépett fel Börgöndön a hazánkban ritka műfajnak számító Gipsy Jazz  stílusban játszó Még egy kört! – Gipsy Jazz Trió. Egy remek feldolgozás a reperátorukból.

A műfaj megszületése az 1934-ben alapított Quintette du Hot Club de France zenekarhoz köthető. Az együttes tagjai: Stephané Grappelli – hegedű, Django Reinhardt – szólógitár, Joseph „Nin-Nin” Reinhardt (Django öccse) és Roger Chapu – ritmusgitár, valamint Louis Vola – nagybőgő voltak. A zenekar teljesen új hangzásvilágot teremtett meg, mely gyorsan rendkívül népszerű lett, néhány év leforgása alatt több száz felvételüket adták .
A szint szving fő hangszere a gitár. Ritkán találkozni szóló és duó előadókkal is, de az általánosan bevett zenekari felállás legalább a trió, mely szólógitárból és két ritmusgitárból áll. A trió természetesen tovább bővülhet újabb gitárokkal, esetleg más hangszerekkel, hagyományosan hegedűvel, zongorával vagy nagybőgővel.

A Még egy kört! Gipsy Jazz Trió két gitár és nagybőgő felállásban interpretálja a műfajt időnként meghívott vendégekkel.

Novwenber 16-án Pákozdon lép fel a Trió

megegykort.hu/

Címlap fotó: Arold Péter
Videó: Arold Tamás

Érdekel minket a Te véleményed is