Siófok elkeseredett kérése

Arold Péter

A Balatonon nyaralóval rendelkező magyarok útnak indultak és úgy döntöttek a járvány idejét a telken töltik el. Ettől függetlenül nem tartják be a szabályozást, ugyan úgy flangálnak a városban, mint ha nyaralnának.

Siófok polgármestere felhívással fordult hozzájuk, kérve ne tegyék ki a várost egy beláthatatlan következményekkel járó helyzetnek. Maradjanak otthon. Lassan úgy érzem, hogy egyszerűen nem rengetegen nem fogták fel, hogy mit tesznek. Magyarországon eddig “csak” 78 fertőzött beteget szűrtek ki, de a kormány folyamatos felhívásokkal jelzi, hogy ennél jóval többre kell számítani.

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyílt levelet írt azoknak a nyaralótulajdonosoknak, akik elözönlötték a várost. Attól tart, hogy a helyi egészségügy nem fogja bírni a koronavírus miatti túlterhelést:

“Tisztelt Nyaralótulajdonosok!

A koronavírus terjedése mindenki életét jelentősen megnehezíti, így a Siófokon élőkét is. Egyre növekvő teher hárul mind a lakosságra, mind pedig városunk önkormányzatára, és ez az elkövetkezendő időszakban csak súlyosbodni fog. A vírus okozta helyzet miatt visszatértek családjukhoz a vidéken tanuló középiskolások és egyetemisták, hazatértek a külföldön dolgozók, közben különféle módon kell óvnunk az időseket. Jelen állapotban a szolgáltatók sincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek.

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett. Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét!

Kérem Önöket, hogy jelen helyzetben szíveskedjenek otthon maradni. Ezt most minél inkább betartják, annál előbb élvezhetik újra a vendégszeretetünket itt, Siófokon.”

Attól félek süket fülekre talál ez a kérés és a végén kormányzati döntéssel kell megtiltani az utazást.

Érdekel minket a Te véleményed is