Földi: minden módszer játszik

Arold Péter Migráns hírek

A migráció szervezői minden módszert, technikát bevetnek a folyamatok irányítása érdekében – mondta Földi László, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A migráció terén évek óta nem változik a metódus, ez egy “állóháború”, amelyből lassan el kellene mozdulni – fűzte hozzá.
Az illegális bevándorlás okozta állandó kitettség, fenyegetettség nem vezet jóra, ráadásul az érkezőket is megtévesztik, mivel indulásra biztatják és azzal hitegetik őket, hogy az ellenállás megtörik majd és eljutnak a választott országba – mondta.
Pontosan nem lehet tudni, hogy kik állnak a migrációs folyamat mögött – mondta, megjegyezve, hogy szerinte felderíthető szervezetekről van szó. A szakértő szerint az állóháború leggyorsabb megoldása az lenne, ha felderítés révén felszámolnák a háttér irányító szervezeteket. Hozzátette: a törvény lehetőség ad arra, hogy elítéljék azt, aki illegalitásra, bűncselekményre szólít fel, buzdít másokat.
A szakértő kitért a hírek szerint a szerb-horvát határ felé tartó migráns csoportra is; azt mondta, a magyar határvédelem erősségét jelzi, hogy a szerb-magyar határnál történtek után ezúttal már a csoportok máshol próbálkoznak.

Földi László, volt hírszerző, 2017-ig Tarlós István volt főpolgármester tanácsadója volt, de Tarlósnál kihúzta a gyufát. A bevándorlási kérdésekben többször is nyilatkozó volt III/II ügynök rendre engedély nélkül nyilatkozott a médiának. Tarlós ezt megelégelve jelezte felé, ugyan nem rúgja ki, de letiltja a médiáról, amiért a következő nyilatkozatot tette az Echo Tv Informátor című műsorában  a menekültsegítő civilekről, hogy azok kollaboránsok, háborús bűnösök, akik – mivel Földi szerint Magyarországon ma háború dúl – bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálhatóak – írta meg a Népszava is a minden jóérzésű ember lelkét borzoló történetet. Földi azonban nem bírta ki, és megszólalt írta 2017-ben a Népszava online oldala

Földi nem sokáig bírt megmaradni a tiltással szemben ezért repült a tanácsadói posztjától.

Földi László kora ifjúságában is nagy társadalmi aktivitást tanúsított, környezetének vezéregyénisége volt. Iskolájában úttörővezető, majd gimnáziumi, főiskolai (Ho Si Minh Főiskola) KISZ-bizottsági vezető volt. Utóbbi posztján jó barátja, Csintalan Sándor volt az utódja. Magyar-történelem szakos tanári diplomájának megszerzése után a Belügyminisztérium hírszerzéséhez (III/I csoportfőnökség) került, ahol az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár lett.

Közvetlen főnöke, Kocsis Kálmán utasítására már 1988-ban megkezdte a várható rendszerváltozás utáni időkre gondolva a hírszerzés új koncepcióinak kidolgozását.

A rendszerváltás után a megújuló hírszerzésnél töretlenül folytatódott a karrierje. A 90-es évek elején osztályvezetőként kidolgozott egy koncepciót a hírszerzés új irányairól és eljuttatta azt az új kormányzat illetékeseinek, Boross Péternek, illetve Gálszécsy Andrásnak, akkori munkahelyi vezetői tudomása nélkül.

A megújult hírszerzés főigazgatója Kocsis Kálmán lett, a harmincas éveiben járó Földi László pedig hamarosan a műveleti igazgató, azaz a hírszerzés tényleges operatív tevékenységének közvetlen irányítója. Ezután kihelyezték a washingtoni magyar nagykövetségre összekötőnek az amerikai társszervekkel, valamint diplomáciai tapasztalatok, kapcsolatok szerzése céljából, mert Kocsis Kálmán benne látta lehetséges utódját.

Hirdetés
Klímaberendezések szerelése, forgalmazása Jász-Nagykun-Szolnok megye és környéke

1996 őszén azonban a Nyírfa-ügy miatt a baloldali kormány eltávolította Kocsis Kálmánt az IH éléről és hamarosan, 1997 tavaszán Földi Lászlónak is távoznia kellett. Az MSZP értékelése szerint ugyanis az IH belföldön is folytatott hírszerző tevékenységet, állítása szerint az orosz maffia ellen, és ennek során adatokat gyűjtöttek az MSZP, mint akkori kormánypárt egy sor képviselőjéről.

READ  Meglehetősen lassan mozdult rá a győri ellenzék az elmúlt évek legnagyobb botrányára

A Nyírfa-ügy előzménye az Információs Hivatal 1996. november 14-én meginduló belső vizsgálata volt, melynek lezárását követően Nikolits István, Horn Gyula titkosszolgálati minisztere bejelentette, titkosszolgálati eszközökkel figyeltek meg egyes politikusokat. Földit és társait perbe fogták. 1999 márciusában megszületett a jogerős ítélet: a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Földit bűncselekmény hiányában mentette fel a jogosulatlan adatkezelés vádja alól és bizonyítottság hiányában az államtitoksértés vádja alól.

1998 után, a Fidesz-kormány idején Földi László a Defend őrző-védő biztonsági vállalat élére került. A kis cégből hamarosan – a Fidesz-kormány támogatásával, állami megrendelések révén – milliárdos forgalmú nagyvállalat lett.

A 2002-es újabb kormányváltás után Földi László távozott a vállalat éléről, mivel arra számított, hogy az ő személye miatt az új kormány azt úgyis bedarálja, és meg akarta védeni a 2400 dolgozójuk munkahelyét. A vállalat élén Csintalan Sándor követte őt.

2002-ben Földi László memoár-kötetet publikált az Alexandra kiadónál addigi életéről. Titkosszolgálati szakértőként azóta rendszeresen nyilatkozik és publikál. 2014 novemberében a netadó elleni tüntetésekről kifejtette, hogy véleménye szerint jól szervezett és külföldről finanszírozott akció volt. A 2015-ös menekültválsággal kapcsolatban is úgy fogalmazott, hogy ez egy szervezett támadás része, ami mögött amerikai érdekek is állhatnak, és hogy „ez egy háború”.

A többit már tudjuk

Köszönjük a segítséget a Wikipedia tudásának és az MTI-nek

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.