Földrengés rázta meg Japánt

Japán szökőárriadót adott ki, miután a Richter-skála szerinti 7,6-os földrengés rázta meg a középső régiót – írja a BBC és több videót is közölt az eseményről.

Egy sor földrengés sújtotta a közeli területeket is, több part menti prefektúra lakóinak evakuálást kértek.

A Richter-skála szerinti 7,6-os földrengés miatt házak dőltek össze, utakat szakítottak meg, és szökőárriasztást adtak ki a part menti területeken

A Japán-tenger közelében élő emberek tízezreinek azt mondták, hogy induljanak magasabb területekre

Több tucat kisebb földrengés rázta meg Japán középső részét helyi idő szerint 16:00 (07:00 GMT) óta, és továbbiak várhatók.

A szökőárhullámok, amelyek némelyike ​​több mint egy méter magas, elérték a partot Ishikawa prefektúrában, de kisebbek, mint az 5 méter magas hullámok, amelyekre a hatóságok figyelmeztettek.

A Noto területére kiadott jelentős szökőárriadót – a 2011-es földrengés óta először Japánban – most visszaminősítették.

A hatóságok szökőárriasztást adtak ki a szomszédos Niigata és Toyama prefektúrákra is, arra figyelmeztetve, hogy ott a hullámok elérhetik a 3 métert.

Nem jelentettek károkat a Japán-tenger mentén fekvő atomerőművekből – közölte az ország nukleáris szabályozási hatósága.

Japánban utoljára 2011-ben volt egy több a Richter-skála szerinti 9-es fokozatú földrengés, ami a Fukusima atomreaktorában is komoly károkat okozott.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .