A Legfelsőbb Bíróság egy hetet ad az ügyészeknek, hogy válaszoljanak Trump immunitási ügyében

Megosztás

A Legfelsőbb Bíróság kedden egy hetet adott Jack Smithnek, a Donald J. Trump volt elnököt vádoló különleges jogtanácsosnak, hogy válaszoljon Trump sürgősségi kérelmére, amelyben azt kérte az igazságszolgáltatástól, hogy állítsák le a fellebbviteli bíróság ítéletét, amely elutasította azt az állítását, hogy ártatlan.

A 2020-as választások felforgatásának vádjával Trump úr büntetőperében lefolytatott eljárás eddig is lelassult. Ha nem lép gyorsan az igazságszolgáltatás, a per a 2024-es kampány középpontjába kerülhet, vagy akár a választásokon túlra is húzódhat.

„A volt elnök azon állítása, miszerint az elnökök abszolút mentességet élveznek a hivatalos tetteik miatti büntetőeljárás alól, újszerű, összetett és fontos kérdés, amely alapos megfontolást igényel a fellebbezés során”

– áll Trump úr kérelmében.

Az ok: Donald Trump elnök elleni hónapokig tartó büntetőper lefolytatása a választási szezon csúcspontján, komoly hatással lehet Trump azon képességének, hogy Biden ellen kampányoljon, áll a közleményben.

A tárgyalást március 4-én kezdték volna meg, de Tanya S. Chutkan bíró törölte az időpontot.

The New York Times


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .