Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.12.14. kedd éjfélig

Megosztás

A csapadékzóna lassan elhagyja a Tiszántúlt, addig még gyenge havazás, havaseső előfordulhat, de már érdemi hóréteg kialakulása nem várható.

Az előttünk álló éjszaka kiváltképp az ország középső és alföldi, valamint északkeleti részein kedvezőek a feltételek tartós, sűrű köd, zúzmarás köd képződéséhez. Kedd délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az említett tájakon néhol makacsabb ködfoltok is maradhatnak. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Megj.: kedd hajnalban az északnyugati határ közelében gyenge, átmeneti jellegű ónos csapadék nem zárható ki.

Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.

2021.12.13. 12:37 Országos Meteorológiai Szolgálat

READ  A kerületben fogták el az ámokfutó sofőrt

További híreink

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .