Megújulhat két fővárosi gyalogos-aluljáró az M3-as metró vonalán

Megosztás

Megújulhat két fővárosi gyalogos-aluljáró az M3-as metró vonalán: a BKK beruházásában korszerűsítik és akadálymentesítik a Göncz Árpád városközpont, valamint a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó aluljárót. A felújítási munkák a szükséges forrás rendelkezésre állása esetén, várhatóan 2022 tavaszán kezdődhetnek.

A tervek szerint az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsítik a gyalogos-aluljárókat a Göncz Árpád városközpont, valamint a Határ út metróállomásnál, így biztosítva a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A Budapesti Közlekedési Központ aláírta az aluljárók felújításához kapcsolódó vállalkozási szerződéseket.

A beruházás során mindkét helyszínen:
• megújul a burkolat a járófelület és az oldalfalak szintjén;

• világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével;

• új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő berendezéseket telepítenek a biztonság fokozása érdekében;

• felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetővé válnak;

• megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben;

• korszerűsítik az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket;

• egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki.

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
tavasszal kezdődött a korszerűsítés előkészítése

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, a kényelemre, illetve a biztonságra is hangsúlyt fektet.

A közlekedésszervező március végén döntött kettő, az M3-as metró megállóihoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljáró felújításáról és felszíni akadálymentesítéséről. Áprilisban indult a feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárás, december elején mindkét állomás esetében lezárult a szerződéskötés folyamata, a tervezett munkák – a szükséges forrás rendelkezésre állása esetén – 2022 tavaszán indulhatnak. A kivitelezés előreláthatóan másfél évig tart.

A Göncz Árpád városközponti és a Határ úti munkákat egyaránt a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el, az előbbi aluljárót tartalékkeret nélkül nettó 3,973 milliárd forintos, míg az utóbbit ugyancsak tartalékkeret nélkül nettó 2,098 milliárd forintos szerződéses értéken újítja fel.

READ  Elhunyt a legendás díszlettervező

Forrás: bkk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .