Német tulajdonba került a Mátrametál Kft.

Német tulajdonba került a siroki székhelyű, alumínium aeroszolos palackok és tubusokat gyártásával foglalkozó Mátrametál Kft. – tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

       A közlemény szerint a vállalkozás új tulajdonosa a németországi Rangendingen-i székhellyel rendelkező TUBEX Holding GmbH. A két társaság a vásárlás feltételeit nem hozza nyilvánosságra – tették hozzá.
       A Mátrametál több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező csomagolóanyag-gyártó vállalat, a Heves megyei Sirokon alumínium aeroszolos palackokat és alumínium tubusokat állít elő. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a társaság 2020-ban 359 fős dolgozói átlaglétszám mellett 7,2 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el, adózott eredménye közel 65 millió forint veszteség volt.
       A TUBEX több mint 70 éve hasonló termékek gyártása mellett alumínium patronok és műanyag tubusok csomagolási specialistája a kozmetikai, a gyógyszeripari, az élelmiszeripari és a technológiai termékek piacán.
       A bővüléssel a TUBEX-csoport 7 gyártóüzemének kapacitása 700 millió alumínium aeroszol doboz, 1,6 milliárd alumínium tubus lesz, és több mint 1800 embert foglalkoztat majd – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .