Új logó, de a szín maradt. Itt az ORLEN

Ronald Jim Tromf

Április van. Ennek ellenére, csak az elmúlt néhány hétben kezdték el a Lukoil kutak logóit leszerelni és az új lengyel cég logóira lecserélni. Pedig már decemberben megköttetett az üzlet.

Egyszer csak vége. A lengyelek vették át a Lukoil kutakat. Viszlát Lukoil, helló Orlen! Az üzemanyag-káosz közepén megjelent egy új cég Magyarországon.

A Grupa LOTOS csoport akvizícióját véglegesítő korrekciós intézkedéseket, valamint a MOL-csoporttal a töltőállomások egy részének átvételéről kötött megállapodást követően a lengyel ORLEN-csoport piacra lépett Magyarországon. Az ORLEN összesen 143 hazai töltőállomást vett át.

A Mol még 2022 januárjában jelentette be, hogy a Grupa Lotos SA-val és a PKN Orlennel aláírt megállapodás értelmében 417 töltőállomást vásárol Lengyelországban. Ennek előzménye, hogy a lengyel PKN Orlennek a helyi versenytárs (Lotos) felvásárlása miatt – versenyjogi okokból – meg kellett válnia néhány eszközétől, többek között lengyelországi kúthálózatának egy részétől. A pakkot a Mol vette meg 610 millió dollárért.

Most ott tartunk, hogy

Az ide-oda átpasszolt kútmegállapodások eredményeként itthon 143 töltőállomás lesz szép lassan Orlen márkás (közben Szlovákiában 39-et vesznek át a Moltól),

Mi pedig csak azt vesszük észre, hogy hirtelen arculatváltás történt.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .