Somlyódy Csaba-„Feléleszteném a körzeti megbízotti rendszert”

Felélesztené a körzeti megbízotti rendszert, nem „tologatná” tovább a droghelyzetet – egyebek mellett ezeket ígéri megválasztása esetén Somlyódy Csaba, az ellenzék X. kerületi polgármester-jelöltje.

 

Azt ígérte, hogy első intézkedései között tartós megoldást kínál a kerületi kábítószer-problémára. Mik a tervei? Jelenleg az önkormányzat kiküldeti a drogosokra a rendőröket, akik ideglenesen szétspriccelik őket egyik utcából a másikba. A tologatástól nem oldódik meg a probléma. Számos intézkedést kezdeményeztem az elmúlt ciklusban is, de a fideszes városvezetés mindegyiket lesöpörte. Például azért nem készült droghelyzet kezelési akcióterv Kőbányán, mert a polgármester szerint a drogosok nagy része nem kőbányai, ráadásul nincs jogszabályi kötelezettség ilyen stratégia készítésére. Ennek véget akarok vetni. Nem én fogom megoldani a drogproblémát, de az önkormányzat részéről megteremtem a forrásokat és a szervezési hátteret. A szakemberek pedig összeülnek és kitalálják a megoldási lehetőségeket. Ez persze nem egyik napról a másikra történik, ugyanis a szociális, mentális összetevőket is vizsgálni kell.

Sokan olyan szereket használnak, amelyeknek a rendőrség sem ismeri a pontos összetevőit. Kőbányán nem a „hagyományos drogok” okozzák a gondot. Az itteni „gagyi szerekhez” 4-500 forintért hozzá lehet jutni, két óráig kiüti őket, utána alszanak, majd koldulnak és vesznek megint. A méregkeverő konyhákon mindennap változtatják az összetevőket, a lényeg, hogy ártson. Tehát a rendőrségnek is súlyos ez a probléma. A készítőket kell elkapni, a használókat pedig kiemelni ebből a borzasztó világból.

Teljes cikk a nepszava.hu-n

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .