Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében II.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3226-os jelű Jászalsószentgyörgy – Tiszasüly összekötő út 1,9 kilométeres szakasza teljes körűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-15-JN1-2021-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében II.” elnevezésű projekt egyik eleme, mely projektet a társaság 2,000 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósított meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,9 kilométeren újult meg a 3226-os jelű út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező Colas Út Zrt. mintegy bruttó 383 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Jászalsószentgyörgy – Tiszasüly összekötő út 12+850 – 14+761 kilométerszelvények közötti szakaszán a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, az útszéleken a talajstabilizációról, majd új stabilizációs réteg építéséről. Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint sor került a KRESZ táblák cseréjére, és tartós burkolati jelek festésére is.

A beruházás ünnepélyes átadásán 2022. november 24-én a felújított utat egyházi áldásban részesítette Miklós János a Váci Egyházmegye címzetes esperese. Az átadáson Bertalanné Drávucz Katalin Jászladány polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd beszédet mondott Pócs János országgyűlési képviselő és Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. A felújítást Pap Kornél a Colas Út Zrt. területi igazgatója jelentette készre.

A Terület-és Településfejlesztési Operatív programról bővebb információt www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Címlapfotó: Jászberény városában egy régen várt elkerülő út épült meg a NIF Zrt. beruházásában

READ  Kerékpárral a Fekete tengerig! Mi ott leszünk kerékpárral is!

További híreink

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .