Ideiglenesen elkültözik a Városmajori Érklinika

Március 19-től három hétre a külső klinikai tömbbe, a VIII. kerületbe költözött a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy része – közölte a Semmelweis Egyetem.

    A tájékoztatás szerint a költözésre a klinika felújított és ideiglenes műtéti egységeinek műszaki átadási munkálatai miatt volt szükség.
    A közleményben Gajdácsi Józsefet, az orvosszakmai főigazgatóság vezetőjét idézve azt írták, hogy a költözés a szív- és érsebészeti ellátásra újonnan felvetteket, az erre az időszakra ütemezett műtéteket és az ezekkel közvetlenül összefüggő, műtét utáni ellátást érinti.
    Az intenzív betegellátás az aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegre, a központi betegellátó 4. emeletére költözik, a fekvőbeteg-ellátás az Ortopédiai Klinikán, a központi betegellátó 2. emeletén működik majd – tudatta a főigazgató.
    A már folyamatban levő kardiológiai és érsebészeti nem műtéti ellátás, valamint a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak – tette hozzá.
    A főigazgató kiemelte: a költözés ideje alatt mind a tervezett és ügyeleti ellátás, valamint a transzplantációs műtétek és az ahhoz kapcsolódó betegellátás változatlan kapacitással, zavartalanul valósulhat meg.
    A részlegek várhatóan április 11-től visszaköltöznek a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületébe.

Címlapfotó: 12akd – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=114325400


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .