K&H: példátlan mennyiségű viharkár-bejelentés érkezett

Megosztás

Összesen 1100 lakásbiztosítási kárt jelentettek be a K&H-nál hétfő délutánig a múlt héten pusztító vihar miatt – közölte a pénzintézet, amely további 1000 kárbejelentésre és 150-200 millió forintos kárkifizetésre számít.

A károkat most is és a jövőben is érdemes a társaság online ügyfélportálján vagy a K&H mobilbankban bejelenteni: ez gyors ügyintézést tesz lehetővé, valamint a károsultak nyomon követhetik a kárrendezést, és hamar hozzájuthatnak a kártérítéshez.

Rég nem látott mennyiségű lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett hétfő délutánig a K&H-hoz a múlt hét második felében az ország nagy részén pusztító vihar miatt – közölte a pénzintézet. Eddig összesen 1100 károsult jelentkezett, de további 800-1000 bejelentésre számítanak. A károk felmérése megkezdődött, a pénzintézet szakértői szerint akár rekordnak számító, 150-200 millió forint összegű kárkifizetésre kerülhet sor. A legtöbb káreseményt Budapestről – ezen belül a XVI. és XVII. kerületekből – valamint Pest vármegyéből jelentettek be az érintettek. A K&H szakemberei szemlementes és videós kárrendezéssel gyorsítják az ügyintézést az érintett településeken.

A K&H azt tanácsolja most és a jövőben is a károsultnak, hogy használják a nap 24 órájában, így hétvégén is elérhető online felületet, ahol gyorsan és egyszerűen bejelenthető a kár, a folyamatban lévő kárrendezés könnyedén nyomon követhető, valamint a hiányzó iratok pótlására is lehetőség van. Tavaly a lakásbiztosítási kárbejelentések közel 85 százaléka érkezett az online platformon keresztül, míg az idén már 95 százalék fölé emelkedett ez az arány, tehát egyre többen választják ezt a kárrendezési megoldást. A kárbejelentés, a kárügyintézés nyomon követése, illetve a szükséges dokumentumok kezelése az idei évtől már a K&H mobilbanki applikációján keresztül is elérhető.

A pénzintézet szakértői arra is felhívták a figyelmet a múlt héten hatalmas mennyiség csapadékkal járó viharok apropóján, hogy még azoknak is érdemes megnézniük a meglévő lakásbiztosításukat, akiknél most nem merült fel káresemény. A lakásbiztosításoknál ugyanis előfordulhat, hogy az évekkel ezelőtt megkötött szerződés nem nyújt teljeskörű fedezetet az esetleges károkra. Szintén fontos figyelmet fordítani a kiegészítő biztosításokra: egy családi ház esetében például előfordulhat, hogy a lakásbiztosítási szerződésben a meglévő melléképületre, garázsra, vagy éppen a szabadban tárolt ingóságokra nem vonatkozik a biztosítás, márpedig ezekben is komoly károkat tud okozni egy, a mostanihoz hasonló viharos időszak.

READ  Újra egymás ellen a két rivális

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .