Evezés Magyarország

Májusban két számban rendeznek szétlövést a magyar evezősök

Az evezősök hét végi, szegedi válogatóján elért eredmények alapján két számban, normál-, valamint könnyűsúlyú kétpárban lesz szétlövés május 7-én, Csepelen.

    Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek kiemelte: normálsúlyban volt olyan egység, amely betegség miatt nem indulhatott, illetve az egyik a szombati egypárban elért jó teljesítmény alapján lett összeültetve vasárnapra, és ott meggyőzően teljesített. Utóbbit csak Ács Kristóf és Gerei Tamás, valamint Juhász Adrián és Simon Béla előzte meg, akik majd a négyest alkotják, és ebben a versenyszámban csak erőfelmérőt tartottak.
    „Ők amúgy fáradtan, már a kétpár kétezer méterével terhelve is megnyerték saját számukat” – emelte ki a szakember.
    A kapitány elmondta: a csepeli szétlövés tétje a világkupákon való részvétel, de az már a májusi teljesítmények függvénye lesz, hogy oda milyen hajókat neveznek.
    „A belgrádi vk-ra kétszer két párral tervezünk, Poznanban viszont azt szeretném majd tesztelni, hogy ők együtt négypárban mire képesek a nemzetközi mezőnyben. Amennyiben viszont a szétlövés során a három egység nagyon közel lesz egymáshoz, vagy az egyik hajó kiemelkedik, az sem elképzelhetetlen, hogy lesz egységünk kétpárban és négypárban is” – mondta.
    Könnyűsúlyú kétpárban a válogatót megnyerő kettős mellett betegség miatt szintén volt hiányzó, és van új egység. Ott azonban csak egy hajót, a szétlövés győztesét menedzselik a továbbiakban.
    „A nőknél kétpárban Preil Vivien, Krémer Eszter győzelméhez jó időeredmény és remek teljesítmény párosult, ez az egység együtt mehet tovább a szezonban, nagyon bízunk bennük” – mondta Molnár Dezső. Hozzátette: női könnyűsúlyú kétpárhoz jelenleg nincsenek megfelelő tagok, így ezt a számot egyelőre „elengedte”. Viszont a közeljövőt illetően nagy reményeket fűz két fiatalhoz, Fehérvári Eszterhez és Szili Dorinához.
    „Egyelőre a súlyt kell hoznia az egységnek. Most ugyanis nem akartuk őket ezzel terhelni, hiszen ez időt vesz igénybe. Erre egy nap nem elég, fokozatosan kell felépíteni, mert különben az izomerő rovására megy. Amennyiben viszont a tervek szerint alakul a dolog, akár már a következő évben számítani lehet a felnőttek között is a most még csak U23-as egységre” – közölte.
    A belgrádi világkupát május végén rendezik, a viadal a válogatottak számára a következő lépés az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon való részvétel felé. A kontinensbajnokság – a müncheni multisport Eb keretében – augusztus közepén, a vb egy hónappal később Racicében lesz.

READ  Női kosárlabda NB I - Továbbra is veretlen a Győr

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .