Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

Éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, és szerda délutánig többfelé valószínű eső, zápor, de délnyugatra nem mindenhova érkezik csapadék.

Havas eső, vizes, tapadó hó az Északi-középhegységben, kiemelten a borsodi és zempléni részeken, és átmenetileg a Nyírségben hullhat. A délelőttig lehulló hó napközben síkvidéken elolvad, tartósabban megmaradó hó a hegyekben lehet. Szerdán napközben egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de határozott felhőzet-csökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól valószínű. A délies szelet reggelig elsősorban a Dél-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

Szerdán az északiasra forduló szelet nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű, fagy az északkeleti megyékben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .