Kerékpárral a Fekete tengerig! Mi ott leszünk kerékpárral is!

Megosztás

Megkezdődött az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakaszának építése – mondta el az építkezés helyszínén szerdán a NIF Zrt. projektiroda-vezetője.

 Gréz Tibor ismertette, a kivitelezést a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi nettó 1,2 milliárd forint értékben. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Hirdetés

Boltunk szeretettel várja a kerékpározni vágyókat, legyen szó éppen trekking, országúti vagy mountainbike-ról.


    A Duna árterületén építendő szakasz különleges megoldásokat igényel. A hullámtérben a rézsűlábat fagyálló vízépítési terméskővel támasztják meg. A rézsűk állékonyságát fél méter vastag kőszórás, geotextília és térrács, valamint humuszterítés és füvesítés biztosítja.


    Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, a Komáromtól keletre kiépülő szakasz az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpáros-hálózat része lesz, és becsatlakozik a megyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.
    Az EuroVelo 6 útvonal az Atlanti-óceántól egészen a Fekete-tengerig tart, Magyarországon pedig 420 kilométer hosszan halad a Duna mentén.

    A 2022 őszére elkészülő projekt keretében részben önálló vezetésű kerékpárút létesül, részben pedig a meglevő utakon biciklisbarát szakaszok épülnek.
    Dunaalmáson egy vasbeton szerkezetű, vegyes használatú közúti hidat, míg Neszmélyen egy ugyancsak vasbeton szerkezetű kerékpáros hidat emelnek. Az útvonalon egy új vasúti átjáró is létesül, valamint a két érintett településen kerékpáros pihenőt alakítanak ki.


READ  Nagyot emelkedett az 5 és 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .