Q2020: Rangos statisztikai konferencia Budapesten

A Központi Statisztikai Hivatal lesz a házigazdája a hivatalos statisztika egyik legjelentősebb nemzetközi eseményének, a European Conference on Quality in Official Statistics (Q2020 Budapest) konferenciának 2020. június 9-12. között, Budapesten.

A Q-konferenciasorozat a hivatalos statisztika minőségét érintő kérdések megvitatásának kiemelkedő fóruma. A 400–500 szakértő, köztük neves előadók részvételével zajló eseményt kétévente rendezik meg az Európai Unió valamely tagországában.

A sorozatban tizedik Q2020 Budapest konferencián a minőség és a módszertan területén elért legújabb fejleményeket és eredményeket vitatják meg a szakemberek, emellett módszertani képzéseken is bővíthetik ismereteiket.

A négynapos rendezvény résztvevői azt is megvizsgálják majd, milyen szerepet tölt be a különböző társadalmi változásokban a hivatalos statisztika, illetve, hogy milyen kihívások elé állítja a statisztikusokat az adatforradalom. Mindezek mellett a minőségmenedzsment, a felhasználói igények kiszolgálása, a módszertani, technológiai és tájékoztatási fejlesztések területein osztják meg tudásukat és tapasztalataikat.

További információk és regisztráció az esemény honlapján érhetők el: www.q2020.hu.

A rendezvény a Központi Statisztikai Hivatal és az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala szervezésében valósul meg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.