Gyalázatos az Oroszországnak küldött észak-koreai lövedékek minősége – még használóira is veszélyes

Euronews – Az ukrajnai orosz tüzérek panaszkodnak azoknak a lövedékeknek a rossz minőségére, melyeket Észak-Korea 2023-ban kezdett szállítani. A Putyin-párti háborús bloggerek felháborítónak tartják, hogy a lövedékekbe töltött lőpor minősége és mennyisége kritikán aluli.

„A velem együttműködő tüzérek szerint a koreai lövedékek hatótávolsága csak a fele annak, amit korábban ígértek, és messze elmarad az orosz eszközök mögött”

– írja a csatorna szerzője.

„Teljes kudarc ez az egész. Ha egy lövedék esetleg eléri a célt és netán még fel is robban, az orosz tüzérek csúfondáros lelkendező dalokat énekelnek Kim elnök tiszteletére. Ha viszont a saját gyalogságunk fejére esik, köszönjük meg az éhező koreai tinédzsereknek, akik egy tál rizsért kaparják össze a lőport”

– jegyzi meg Alekszej Larkin, a WarGonzo projekt munkatársa.

A két ország egyezsége szerint a szállítmányokat észak-koreai tanácsadók kísérik, amiről az orosz bloggerek gúnyosan állapítják meg, hogy valóban szükség is lehet rájuk az ilyen „különleges” eszközök használatához, melyeket az orosz tüzérek olykor ámulattal néznek, és aggódva használnak.Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .