Egy éjszaka alatt 84 792 000 Ft-al emelkedett az éves távhődíj a Marczibányi Téri Művelődési Központban

A II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ távődíja egy éjszaka alatt közel havi másfél millió forintról nem egészen 8 millió forintra emelkedett az új távhőrendelet szerint. A kerület polgármestere Örsi Gergely (MSZP) Facebook oldalán jelentette be ezt a brutális emelkedést.

Őrsi Gergely

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért.

A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti.

Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra emelkedik a rendeletmódosítás értelmében.

Vagyis egészen konkrétan az történt, hogy péntek éjjel közel hatszorosára emelte a szombattól fizetendő távhőszolgáltatás díját a rendelet.

Bár a II. kerület önkormányzata még idejében kötött kedvező és előrelátó szerződést az önkormányzat és intézményeinek energiavásárlásáról, melynek értelmében 2023 márciusáig előre meghatározott módon és kedvező áron szerezhetjük be az energiát, a szerződés sajnos nem vonatkozik a Fény Utcai Piacra, mert a piac nem csatlakozott, illetve fűtés szempontjából nem védi a Marczibányi Téri Művelődési Központot, mert az intézmény távhőszolgáltatást használ.

Néhány napja még úgy terveztük, hogy megpróbáljuk rákötni a piacot a távhőszolgáltatásra, és lehetőséget teremtünk környékbeli társasházaknak is erre. A mostani áremeléssel ez a forgatókönyv sajnos valószínűtlenebbé vált.

Az áremelkedés komoly tehertétel az önkormányzat számára. Tudjuk, hogy más városok és városrészek még rosszabb helyzetben vannak, hiszen nekünk egy intézmény esetében, többeknek több intézmény esetében kell hasonló áremelkedéssel szembenézniük.

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem zárunk be intézményt a II. kerületben.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Rózsadombi magazin Rózsadomb – A II. kerület közéleti magazinja

 • Gázkészülék szerelő Budapest
  by rozsadombinfo on 2022-11-15 at 20:46

  Szponzorált tartalom Andruk Imre gázkészülék szerelő vagyok. Szolgáltatásomat Hatvantól (Heves megye) számított 80 km-es távolságban vehető igénybe, így megkeresés esetén Budapesten is elérhető. Nyugodtan jelezze, ha onnan keres. Furcsának tűnik, de hiába van távolabb, attól még olcsóbb és gyorsabb is lehet. Ebben az esetben kérem hívja a +36 20 456 8680-as telefonszámot. Telefonszámom az oldalról is hívható ha mobil telefonról böngész. The post Gázkészülék szerelő Budapest appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Térképen a mikromobilitási pontok
  by rozsadombinfo on 2022-11-14 at 19:44

  Folyamatos problémát jelentett az elektromos rollerek és az úgy nevezett mikromobilitást segítő közlekedési eszközök tárolása Budapesten. Volt olyan kerület, ahol be is akarták tiltani. A Fővárosi Önkormányzat mikromobilitási pontokat hozott létre. A mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, The post Térképen a mikromobilitási pontok appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Halott rendőreikre emlékeznek a fegyveres testületnél is
  by rozsadombinfo on 2022-11-01 at 13:10

  Az emlékezés virágai, koszorúk, és mécsesek fényei vezetnek bennünket vissza abba az időbe, amikor hőseink, szeretett kollégáink még közöttünk voltak. Mindenszentek és halottak napja alkalmából Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és helyettesei elhunyt kollégáinkra emlékeztek. A vezetők a Megyeri úti sírkertbe Mátyás Balázs r. törzsőrmester sírját látogatták meg, és koszorúzták meg Balázs szüleivel együtt a fiatalon, közlekedési balesetben elhunyt The post Halott rendőreikre emlékeznek a fegyveres testületnél is appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Megszűnt a részleges katonai mozgósítás Oroszországban
  by rozsadombinfo on 2022-10-31 at 21:42

  Megszűnt a részleges katonai mozgósítással kapcsolatos minden tevékenység, beleértve a behívók előkészítését és kézbesítését – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.     Szergej Sojgu védelmi miniszter utasítására az orosz vezérkar elrendelte, hogy a összes katonai körzet csapatparancsnoka és az Északi Flotta parancsnoka november 1-jéig tegyen jelentést a részleges mozgósítási intézkedések befejezéséről. A tárca szerint a katonai biztosi hivatalok mostantól csak az The post Megszűnt a részleges katonai mozgósítás Oroszországban appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Már közel 150 ezer ember TAJ számát vonták ki a forgalomból – Te fizeted rendesen a hozzájárulást?
  by rozsadombinfo on 2022-10-31 at 18:30

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) tájékoztatása szerint október közepén mintegy 141 ezer ember volt, akinek azért érvénytelenítették a tajszámát, mert hat hónapnál régebbi egészségügyi szolgáltatási tartozása volt. Tavaly márciusban Tállai András államtitkár a parlamenti válaszában még csupán 55 ezer főről beszélt – írja az index.hu Az egyes beavatkozások tarifái azonban eltérhetnek, ugyanis a kórházak és a szakrendelők saját maguk szabhatják meg a The post Már közel 150 ezer ember TAJ számát vonták ki a forgalomból – Te fizeted rendesen a hozzájárulást? appeared first on Rózsadombi magazin.

Érdekel minket a Te véleményed is

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .