Egy éjszaka alatt 84 792 000 Ft-al emelkedett az éves távhődíj a Marczibányi Téri Művelődési Központban

A II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ távődíja egy éjszaka alatt közel havi másfél millió forintról nem egészen 8 millió forintra emelkedett az új távhőrendelet szerint. A kerület polgármestere Örsi Gergely (MSZP) Facebook oldalán jelentette be ezt a brutális emelkedést.

Őrsi Gergely

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért.

A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti.

Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra emelkedik a rendeletmódosítás értelmében.

Vagyis egészen konkrétan az történt, hogy péntek éjjel közel hatszorosára emelte a szombattól fizetendő távhőszolgáltatás díját a rendelet.

Bár a II. kerület önkormányzata még idejében kötött kedvező és előrelátó szerződést az önkormányzat és intézményeinek energiavásárlásáról, melynek értelmében 2023 márciusáig előre meghatározott módon és kedvező áron szerezhetjük be az energiát, a szerződés sajnos nem vonatkozik a Fény Utcai Piacra, mert a piac nem csatlakozott, illetve fűtés szempontjából nem védi a Marczibányi Téri Művelődési Központot, mert az intézmény távhőszolgáltatást használ.

Néhány napja még úgy terveztük, hogy megpróbáljuk rákötni a piacot a távhőszolgáltatásra, és lehetőséget teremtünk környékbeli társasházaknak is erre. A mostani áremeléssel ez a forgatókönyv sajnos valószínűtlenebbé vált.

Az áremelkedés komoly tehertétel az önkormányzat számára. Tudjuk, hogy más városok és városrészek még rosszabb helyzetben vannak, hiszen nekünk egy intézmény esetében, többeknek több intézmény esetében kell hasonló áremelkedéssel szembenézniük.

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem zárunk be intézményt a II. kerületben.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Rózsadombi magazin II. kerület Rózsadomb közéleti magazinja

 • Az Ősz beköszöntése: teraszok fedése a kényelemért
  by rozsadombinfo on 2023-09-20 at 15:02

  Az ősz beköszöntése nem csak a hűvösebb időjárást és a lehulló leveleket hozza magával, hanem azt is, hogy kevesebb időt The post Az Ősz beköszöntése: teraszok fedése a kényelemért appeared first on Rózsadombi magazin II. kerület.

 • Program! – Frankel piknik a kerületben
  by rozsadombinfo on 2023-09-19 at 09:16

  The post Program! – Frankel piknik a kerületben appeared first on Rózsadombi magazin II. kerület.

 • Egy év alatt több mint 21 ezer ingatlan árverése fejeződött be Magyarországon
  by rozsadombinfo on 2023-09-18 at 18:48

  Hiába van lakat alatt a korrupcióval megvádolt végrehajtó király, belül nem változott semmi. Egy év alatt több mint 21 ezer The post Egy év alatt több mint 21 ezer ingatlan árverése fejeződött be Magyarországon appeared first on Rózsadombi magazin II. kerület.

 • Megszüntetik a bölcsödei támogatást
  by rozsadombinfo on 2023-09-10 at 13:56

  A kormány néhány éve azt hangoztatta, hogy minden nagyobb településre új bölcsödéket akarnak. Most akkor hogy is van ez? Súlyos … Bővebben The post Megszüntetik a bölcsödei támogatást appeared first on Rózsadombi magazin II. kerület.

 • 6789-ik variáció
  by rozsadombinfo on 2023-09-05 at 16:25

  Az Energiaügyi Minisztérium érdemben vizsgálja a Fidesz frakció kérését, a brüsszeli elvárásoktól eltérő elszámolási lehetőségeket a napelem-beruházásoknál – közölte a … Bővebben The post 6789-ik variáció appeared first on Rózsadombi magazin II. kerület.

19670cookie-checkEgy éjszaka alatt 84 792 000 Ft-al emelkedett az éves távhődíj a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Vélemény, hozzászólás?