Megértették

A háborúk világa, a világ háborúi

Az izraeli hadsereg által nyitott humanitárius folyosón az adott időzónában tömegével indultak a még Gázában maradt/ragadt/visszatartott civilek délre – derül ki a közzé tett videóból.

A sors furcsa fintora, hogy azon az úton mennek délnyugatra, amelyek egykoron Szaladin, Egyiptom ura seregével Jeruzsálem elfoglalására vonult – az ellenkező irányba! Nem véletlen, hogy Salah al- Din, az az Szaladin az útvonal neve!

Jobb később, mint soha, hiszen már elkezdődtek a tengerparti részen és a széleken a városi harcok az IDF és a Hamasz/ Dzsihad és ms kisebb extrémista muszlim légiók közt, azonban a java, a belváros és a központi alagútrendszer még hátra van.

Érdekes, hogy a kivonulók közt csak mutatóban látni egy-egy járművet, az abszolút többség gyalogos, tehát vélhetően a lakosság üzemanyag készlete valóban kifogyott vagy a maradékot a Hamasz egyszerűen lefoglalta. Nyilván nem lehet ellenállni olyan kérésnek, amikor az érdeklődő kezében „Kalasnyikov” a tiédben meg maximum egy slusszkulcs…

Jobb későn, mint soha, a támadás megindulása előtti felszólását idején még autóval, teherautókkal, furgonokkal indultak a menekülők, viszonylag sok cuccot felpakolva, most meg egy hátizsákkal, meg amit a kezében el tud vinni. A szélsőségeseket kényszerből elviselő, most földönfutóvá vált civileket sajnálom, a terroristák aktív támogatóit, családjukat kevésbé, de az életüket legalább most ők is menthetik..

Aki úgy dönt, hogy mégis marad, az saját életét kockáztatja, könnyen úgy járhat, mint sok budapesti vagy berlini 44-45-ben.

Friss, színes hírek és hadtörténeti cikkek A háborúk világa, a világ háborúi oldalon, kedvelje, látogassa rendszeresen, hogy képben legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .