Azt hiszed drága ma a gyümölcs? Csak várd ki a végét!!

Megosztás

Minderbinder Milo

Egyre keményebben megtapasztalhatjuk, hogy a piacokon, nagy-, és kisboltokban a gyümölcsök ára felfelé mozog. Aminek pár éve még két-háromszáz forint volt kilója, az mostanság 600-800 forintba kerül, legyen az akár szabolcsi alma, vagy borostyánsárga húsú, puha szilva.

A gyümölcstermesztés Magyarországon mára kritikus állapotba került. Nem elég az éghajlatváltozás, a drámaivá váló munkaerőhiány, de a termelőterületek is csökkennek, és bizony az enyhe telek miatt a kártevők áttelelése is egyre nagyobb gondot okoz. Az enyhe tél következménye az is, hogy a korai rügyfakadások miatt a későbbi hirtelen fagyok tönkreteszik a fák rügyeit.

A magyar gyümölcsösök 20-22 százalékán tapasztalható, hogy a termés egyszerűen a földeken rohad meg, mert nincs aki leszedné a termést, ráadásul a hazai földeken a gyümölcsfáink nagy része egyszerűen elöregedett.

Egyszóval ott tartunk, hogy vagy horribilis összegeket fizetünk ki a magyar gyümölcsökért, vagy a szállítási költségekkel együtt is olcsóbb külföldi gyümölcsöket vesszük-esszük, még ha azok kemények mint a kő, és ízetlenek mint a műanyag.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .