Petőfi utcák népe album

Rekord közösségi támogatásból készülhet el a Petőfi utcák népe album!

Megosztás

Már közel 4 millió forintot gyűjtött össze a Pictorial dokumentarista fotós kollektíva a Petőfi utcák népe kiállításhoz készült, teljes fotós anyagból létrejövő albumra. A Brancs közösségi pénzgyűjtő platform korábbi rekordját a Bukta Imre kiállítási katalógusának támogatására indult gyűjtés tartja.Az már október közepén eldőlt, hogy a Pictorial fotósainak sikerült összegyűjteni a célul kitűzött 3,5 millió forintot, és a támogatók 2024 márciusában kézbe vehetik a Petőfi utcák népe című kiállítás képeiből készülő albumot.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a Petőfi-emlékév alkalmából megrendezett kiállításon a dokumentarista fotós kollektíva azon alkotásai voltak láthatók, amelyeket a kilenc fős gárda tagjai az elmúlt másfél évben készítettek, meglátogatva a 2800 Petőfi utca nagyságrendileg 266 ezer lakójának jelentős részét. A képeken kirajzolódó, határon túlra is átnyúló képzeletbeli Petőfi utca a mai magyar társadalomról adott egyfajta szubjektív látleletet.

„Ez az összefogás újabb bizonyítéka annak, hogy közösen többek vagyunk, mint külön-külön. A Pictorial fotós kollektívát is azért alapítottuk, hogy egymást támogatva alkothassunk. Hittünk a közösség erejében akkor is, amikor a Petőfi Utcák Népe sorozatunk elkészítése során másfél éven keresztül jártuk Magyarországot. A visszajelzések azonban minket is megleptek. Soha ilyen sajtóérdeklődés nem övezett még kiállítást a Capa Központban: több mint hatvan helyen jelent meg cikk a Petőfi Utcák Népéről” – mondta el Stiller Ákos fotós a Pictorial Collective képviseletében.

A támogatási kampány a kitűzött tervek teljesülése után sem állt meg, sőt a napokban újabb szintet léphet. Az alkotók gyűjtése ugyanis megközelítette a közösségi piactéren beállított korábbi rekordot, a Bukta Imre legutóbbi kiállításához készült katalógus finanszírozására indult gyűjtést.„A Petőfi utcák népe számomra a kezdetektől szerelemprojekt volt. Nem tudtam elképzelni, hogy ne legyen sikeres a kampányunk, de az még engem is meglepett, hogy a közösségi támogatást lehetővé tevő platform történetének legsikeresebb kampányává válhatunk. Ezzel talán más művészeti projektek megvalósításához is bátorítást adhatunk”

– mondta el Bődey János, a Pictorial Collective egyik tagja.

Aki szeretné, még néhány napig hozzájuthat kedvezményes áron az exkluzív, limitált darabszámban megjelenő fotóalbumhoz az alábbi oldalon: https://brancskozosseg.hu/muveszet-kultura-szorakozas/pictorial-collective-petofi-utcak-nepe-fotoalbum

READ  Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .