El lehetett volna süllyeszteni

Megosztás

Arold Péter

Földi László biztonságpolitikai szakértő kijelentette,  hogy jogos lett volna, ha a külügyminiszter emberei elsüllyesztik a csónakot. Gondolom mindenki tudja, hogy miről van szó. Igen Szijjártó Péter különleges utazása két testben, de egy lélekben.

Természetesen a sokat látott Földi megmagyarázta, hogy miért tehette volna meg ezt a lépést a testőrség. Szerinte:

„ez merényletnek minősül, és nekik mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet.”

Az talán meg sem fordult a fejében, hogy a fenti esetben a yacht külföldi vizeken, magánemberként nyaraló emberrel hajózott a fedélzeten.

Aki nem ismerné a titok szakértőt.

Földi László Egerben született 1956. november 13-án. Édesapja Dr. Földi Pál filozófia szakos főiskolai tanárként ment nyugdíjba.

Kora ifjúságában is nagy társadalmi aktivitást tanúsított, környezetének vezéregyénisége volt. Iskolájában úttörővezető, majd gimnáziumi, főiskolai (Ho Si Minh Főiskola) KISZ-bizottsági vezető volt. Utóbbi posztján jó barátja, Csintalan Sándor volt az utódja. Magyar-történelem szakos tanári diplomájának megszerzése után a Belügyminisztérium hírszerzéséhez (III/I csoportfőnökség) került, ahol az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár lett.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A koronavírus nem lehet akadálya az esküvőnek. A szertartáson megjelenni nem tudok számára online közvetítéssel is emlékezetessé teheti az ön örömét

A rendszerváltás után a megújuló hírszerzésnél töretlenül folytatódott a karrierje. A 90-es évek elején osztályvezetőként kidolgozott egy koncepciót a hírszerzés új irányairól és eljuttatta azt az új kormányzat illetékeseinek, Boross Péternek, illetve Gálszécsy Andrásnak, akkori munkahelyi vezetői tudomása nélkül.

2017 augusztusában Tarlós István főpolgármester biztonságpolitikai szakértője lett, amely minőségében a fővárosi közületi működésben szerinte előforduló tudatos szabotázsakciókról nyilatkozott egy interjúban. Miután azonban többször nyilatkozott migránsügyben is kritizálható módon, novemberre Tarlós menesztette a megbízatásából.

2017 augusztusában adott interjújában újabb összeesküvés-elméletekhez hasonló véleményeket közölt.

Nagy sajtóvisszhangot váltott ki, amikor Földi László az Echo TV 2017. szeptember 29-i Informátor című műsorában a következőképpen nyilatkozott a menekülteket segítő magyar civil szervezetekről:

„ Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk. ”

Az eset után Tarlós István főpolgármester – akinek biztonságpolitikai szakértője volt – kilátásba helyezte a menesztését.[17] Ez meg is történt: miután Földi ismét nyilatkozott a migrációról, ahol maga is utalt rá, hogy ez egyfajta felmondás, Tarlós közölte, hogy 2017. november 30-án megszűnik Földi munkaviszonya a fővárosi önkormányzatnál.

READ  Koronavírus - Ujhelyi István eljárást kezdeményez

Ha még többet szeretne megtudni karrierjéről látogasson e a Wikipédia oldalára

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .