Közélet

El lehetett volna süllyeszteni

Arold Péter

Földi László biztonságpolitikai szakértő kijelentette,  hogy jogos lett volna, ha a külügyminiszter emberei elsüllyesztik a csónakot. Gondolom mindenki tudja, hogy miről van szó. Igen Szijjártó Péter különleges utazása két testben, de egy lélekben.

Természetesen a sokat látott Földi megmagyarázta, hogy miért tehette volna meg ezt a lépést a testőrség. Szerinte:

“ez merényletnek minősül, és nekik mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet.”

Az talán meg sem fordult a fejében, hogy a fenti esetben a yacht külföldi vizeken, magánemberként nyaraló emberrel hajózott a fedélzeten.

Aki nem ismerné a titok szakértőt.

Földi László Egerben született 1956. november 13-án. Édesapja Dr. Földi Pál filozófia szakos főiskolai tanárként ment nyugdíjba.

Kora ifjúságában is nagy társadalmi aktivitást tanúsított, környezetének vezéregyénisége volt. Iskolájában úttörővezető, majd gimnáziumi, főiskolai (Ho Si Minh Főiskola) KISZ-bizottsági vezető volt. Utóbbi posztján jó barátja, Csintalan Sándor volt az utódja. Magyar-történelem szakos tanári diplomájának megszerzése után a Belügyminisztérium hírszerzéséhez (III/I csoportfőnökség) került, ahol az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár lett.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A koronavírus nem lehet akadálya az esküvőnek. A szertartáson megjelenni nem tudok számára online közvetítéssel is emlékezetessé teheti az ön örömét

A rendszerváltás után a megújuló hírszerzésnél töretlenül folytatódott a karrierje. A 90-es évek elején osztályvezetőként kidolgozott egy koncepciót a hírszerzés új irányairól és eljuttatta azt az új kormányzat illetékeseinek, Boross Péternek, illetve Gálszécsy Andrásnak, akkori munkahelyi vezetői tudomása nélkül.

2017 augusztusában Tarlós István főpolgármester biztonságpolitikai szakértője lett, amely minőségében a fővárosi közületi működésben szerinte előforduló tudatos szabotázsakciókról nyilatkozott egy interjúban. Miután azonban többször nyilatkozott migránsügyben is kritizálható módon, novemberre Tarlós menesztette a megbízatásából.

2017 augusztusában adott interjújában újabb összeesküvés-elméletekhez hasonló véleményeket közölt.

Nagy sajtóvisszhangot váltott ki, amikor Földi László az Echo TV 2017. szeptember 29-i Informátor című műsorában a következőképpen nyilatkozott a menekülteket segítő magyar civil szervezetekről:

„ Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk. ”

Az eset után Tarlós István főpolgármester – akinek biztonságpolitikai szakértője volt – kilátásba helyezte a menesztését.[17] Ez meg is történt: miután Földi ismét nyilatkozott a migrációról, ahol maga is utalt rá, hogy ez egyfajta felmondás, Tarlós közölte, hogy 2017. november 30-án megszűnik Földi munkaviszonya a fővárosi önkormányzatnál.

Ha még többet szeretne megtudni karrierjéről látogasson e a Wikipédia oldalára

Ezt is olvassa el!
A büdzsé felelős, a baloldal viszont eladósította volna az országot

Felelősnek, az emberek mindennapjait segítő költségvetésnek nevezte a pénteken elfogadott jövő évi büdzsét Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a határozathozatal Éredekel

Hét év fegyház 108 milliós pénzbírság

Távollétében, többrendbeli, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés, minősített adatokkal történő visszaélés és más bűncselekmények miatt hét év fegyházra és 108 millió Éredekel

Ha kell, kivizsgálják Demszky dolgait is

Vizsgálóbizottságot alakít a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására - jelentette be Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettes szerdai budapesti Éredekel

Koronavírussal fertőződött a DK nyári egyetemének egyik résztvevője

A DK által szervezett nyári egyetem program egyik résztvevőjéről kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. A DK közleményben biztosította a részvevőket az Éredekel

5 1 vote
Article Rating
Érdekel minket az ön véleménye is