Tesla helyett a meddőségkezelésről


    (OTS) Árpási Zoltán újságíró – Kaáli professzor szívesen beszélgetne Novák Katalinnal.

Novák Katalin köztársasági elnök meghívta Elon Musk dollármilliárdos amerikai üzletembert a közelmúltban rendezett IV. Budapesti Demográfiai Csúcs találkozóra. Musk a meghívást lemondta. Ha már nem jött össze a budapesti találkozás, a köztársasági elnök asszony úgy döntött, hogy mostani amerikai útja alkalmával elmegy Texasba, és meglátogatja a legújabb Tesla gyárat. Mintegy két órán keresztül beszélgetett Muskkal a demográfiai kihívásokról és a klímaváltozásról.

– Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját – értékelte Novák a Muskkal közös találkozót.

Hogy bolygónk leggazdagabb embere ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját, nem igazán meglepő, hiszen közismert, hogy a világon GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Más kérdés, hogy ennek ellenére miért csökken drasztikusan a megszületett gyermekek száma hazánkban.
Nyilván a magyarok közül is sokan kaptak meghívót a Budapesti Demográfiai Csúcsra, akik azon fáradoznak, hogy hazánkban minél több gyermek szülessen. Érdekes módon a meghívottak listájából az idén is kimaradt Kaáli Nagy Géza professzor, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a hazai demográfiai mutatók javítása terén: intézetei három évtized alatt 30 ezer gyermekkel gazdagították a nemzetet.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Kaáli professzort, aki a következőket nyilatkozta:
– Szívesen részt vettem volna ezen a Csúcson, hiszen mindig szívemen viseltem a magyar demográfia sorsát – majd hozzátette -, de ha már nem kaptam meghívást a rendezvényre, örömmel találkoznék én is a köztársasági elnök asszonnyal a dörgicsei Kaáli Autó Motor Múzeumomban. Itt ugyan Teslák nincsenek kiállítva, de sok más világritkaság megtekintése mellett beszélgethetnénk a hazai meddőségkezelésről, és annak demográfiai jelentőségéről. Ebben a témában régi szövetségese vagyok Magyarországnak, amelynek elismeréseként egy korábbi államfő Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesített.


READ  Megkérdeztük a szakembert

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .