Okos szekrény az egészségügyben

Szponzorált tartalom

Újabb szolgáltatással bővült a B+N Referencia Zrt. eszköztára: a cég egyedülálló fejlesztést mutatott be a hatvani kórházban. Az „okos-szekrények” használatával az intézmény dolgozói automatikusan hozzájutnak munkaruházatukhoz.

A cég a közelmúltban a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben mutatta be az új, textilkövető rendszer, az ,,okos-szekrény” projektet. A kiépítést, üzembe helyezést és működtetést a B+N Referencia Zrt. biztosítja.

A projekt gyors és precíz megoldást nyújt a munkaruházatok kezelésében. A tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes ruhaneműk begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszereken keresztül történik. A rendszer működése nagyon egyszerű: a kezelt ruhaneműk egyedi RFID címkékkel vannak ellátva, a polcokra pedig RFID olvasókat telepítettek. Minden dolgozó profiljában rögzítve van a számára kiadható ruhaneműk köre és mérete. A szekrény folyamatosan monitorozza a készletet, könyveli a ruhaneműk felvételét és leadását, a rendszer adminisztrációja teljesen automatizált.

A szennyesgyűjtő – telítődés esetén – értesítést küld a B+N Referencia Zrt.-nek, a vállalat pedig gondoskodik a pótlásról, cseréről. Az „okos szekrény” átláthatóvá és tervezhetővé teszi a textilek körforgását az intézmény és a mosoda között, azok teljes élettartama alatt.

A rendszer minden szereplő számára előnyös: a dolgozók ruházatukat kényelmesen, gyorsan, bármikor felvehetik, szennyes ruhájukat leadhatják. A kórháznak nincs szüksége dedikált munkaerőre és helyiségre, textilek mozgása folyamatosan nyomon követhető.

A Magyarországon egyedülálló fejlesztés a cég tervei szerint a jövőben több kórházban fogja segíteni a dolgozók munkaruháinak folyamatos, gyors és nyomon követhető biztosítását.”

Forrás: hatvaninfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .