Több a zászló, egy a tábor!

Nem ma fog megbukni az Orbán-rendszer
 De ma van a napja, hogy végzetesen térdre kényszerítjük a narancsuralmi rendszert. Minden egyes apró vagy óriás győzelem, minden egyes visszavett körzet, minden egyes felszabadított település és város kiüt egy építőkockát az illiberális rémálom tornyából. Ma van a napja, hogy megroppantjuk a rendszert és új időszámítást kezdünk. A visszaszámlálást. Ezt tudják ők is. Tudják, hogy ahány szabad város lesz holnaptól, annyival kevesebb idejük van hátra.

 

A narancsuralom elmúlt néhány éve nem szólt másról, mint a harácsolásról, az esztelen habzsolásról, a közpénz-bulémia tobzódásáról. Azt hitték, hogy ha szétfeszítik a velük szembeállók sokaságát, ha egymásnak ugrasztják a másként gondolkodókat, akkor gránitszilárdságú marad az építményük. De nem az. Mert bár több a zászló, de egy a tábor. Verejtékkel, de összeállt a NER ellenzéke és megmutatta, hogy van választható alternatívája a jelenlegi hatalomnak. A Fidesz azt hitte, elég elengedni a trollok pórázát és hátradőlve cirkuszt kiáltani, de hamar rá kell jönniük: ennek a felvonásnak vége van. A pökhendi álarcokat hamar leverte a valóság, az általuk meghirdetett „keresztény-szabadságról” hamar kiderült, hogy az ő felfogásukban pusztán a szabad rablást, a szabad paráznaságot, a közpénzmilliárdokból összegyurmázott és szánalmas pojácaságba hajló luxuséletet jelenti. Azt hitték, hogy ez tényleg így marad az idők végezetéig. De nem fog.
A következő órákban választópolgárok ezrei fogják elmondani szavazatukkal: elég volt fiúk az arrogáns tolvajlásból! Elég volt a maffiatempóból, ideje felszabadítani településeinket, városainkat, közösségeinket a narancsuralom alól! Holnaptól megkezdődik a szabad városok korszaka, egy olyan új időszámítás, amely Orbánék országlásának végét hozza el. Nem ma fognak megbukni, de ma egy lépéssel közelebb hozzuk a bukásuk napját. Ehhez nem kell mást tenni, mint elmenni és az ellenzéki közös jelölteket támogatni. Én ezt fogom tenni.
A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázhatvanötödik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.
dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
2019. október 13.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.