Vajon fordulatot hoz ez az év?

Hamarosan a második évébe lép az orosz-ukrán háború. Ma sem látni még a végét, a megoldást, a békét, és erre Putyin sem ad okot -írja a BBC számára írt cikkében Ali Abbas Ahmadi

Putyin egy moszkvai katonai kórházban tett látogatása során kijelentette, hogy a hadsereg továbbra is célba veszi az ukrán „katonai létesítményeket”.

Úgy tűnik, a cél nem változott. Ukrajna „visszacsatolása” Oroszországhoz.

„Civilek elleni szándékos csapásnak” nevezte az oroszországi Belgorod város elleni Ukrajna légitámadását.

Helyi tisztségviselők szerint a szombati támadásban huszonöt ember vesztette életét.

Hétfőn az orosz katonáknak nyilatkozva Putyin kijelentette, hogy a háború Moszkva javára fordul, és azt szeretné, ha a háború gyorsan véget érne, de csak orosz feltételekkel.

Hozzátette, hogy Ukrajna nyugati támogatói jelentik a legnagyobb akadályt a konfliktus befejezésében, de azt mondta, retorikájuk kezd megváltozni, ahogy kezdik felismerni, hogy nem tudják „elpusztítani” Oroszországot.

Putyin vasárnap átadta hagyományos újévi üzenetét, amelyben az orosz katonákat „hősként” üdvözölte anélkül, hogy kifejezetten az ukrajnai háborúra utalt volna.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újévi beszédében megígérte, hogy 2024-re jelentősen megnöveli az országban gyártott fegyverek számát, és legalább egymillió drón megépítését ígérte.

A múlt héten Oroszország széles körű támadást intézett Ukrajna több városában, legalább 45 ember halálát okozva. Ezeket a csapásokat Kijev a háború eddigi legnagyobb oroszországi rakétabombázásaként jellemezte.


    Vélemény, hozzászólás?

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .