A magyar közélet és politika veszélyes játékot űz a saját polgáraival

Megosztás

Sik Endre szociológus szerint a kormány permanens morális pánikkal betonozza be hatalmát, ráadásul a látszólag széttartó témák összeérnek a NER univerzumában.

Magyarország politikai közélete az elmúlt évtizedben katasztrofális helyzetbe került. A Fidesz propaganda gyára naponta ontja magából a közszolgálati médiákon keresztül a megfélemlítést, zsarolást és a megkülönböztetést.

Magyarország teljesítményének folyamatos propagálása már-már a goebbelsi magaslatokat súrolja, miközben maga az ország ez elmúlt 30 év alatt messze nem jutott el oda, ahol 31 évvel a rendszerváltozás után lennie kell.

Három demagóg üzenettel próbálja sakkban tartani a közvélemény – valjuk be eddig sikeresen – amikor Sorost, Brüsszelt és a migránsokat rántják ki felváltva, az éppen alkalmasnak tartott pillanatban a táskájukból.

A közmédia és minden egyéb közösségi megosztón Karácsonyoznak, Márki-Zayoznak és megkülönböztetnek.

Sik Endre szociológus szerint

ez egy olyan propagandatechnológia, melynek alapja a morális pánikkeltés. Az emberek félelmét, rettegését fokozza, hogy a világuk soha nem lesz már olyan, mint amilyen volt. Értelemszerűen rosszabb lesz. Mindezt politikai célból teszi a hatalom, hogy szimpátiát keltsen az emberekben maga iránt, hiszen ebben a helyzetben csak a kormányra számíthatnak

– mondta a tanulmány szerzője.

Az évek óta folyó plakátháború, melyre milliárdok mentek el, pánikot tart fent és félelmet okoz a közember jövő képpel kapcsolatos elképzeléseiben, azt súgatva, hogy csak a jelenlegi kormány képes mindenre gyógyírt adni.

Áll kérdéseivel bombáz minket és közben azt hazudja, megkérdezett minket választókat a már évente két alkalommal is megrendezett konzultációs maszlagjukban, hiszen ki az a gyenge elméjű, aki a minimálbér emelését nem tartaná jónak.

És még erre is képesek rádobni egy lapáttal, amikor meg is nevezik a gyenge elméjűt, jelen esetben Márki-Zay Pétert, aki szerintük ellenzi a minimálbér emelését és a rezsicsökkentést is tagadja.

Ami a legrosszabb ebben az egész propaganda harcban, hogy van rá vevő. A magyar sosem volt kimondottan befogadó, erre épül a migrációs propaganda is.

READ  LMP - miért nem döntöttünk még a főpolgármester-jelöltről

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .