Idén tavasszal egy új programmal lépünk tovább az ökologikusabb fenntartás felé

A Fővárosi Önkormányzat és a FŐKERT Nonprofit Zrt. közös célja, hogy Budapest területén növekedjenek a természetes növény- és állatvilág élőhelyei. Ennek részeként, a védett természeti területek megőrzésén és bővítésén túl célunk, hogy a fővárosi kezelésben lévő zöldterületek és parkok biológiai változatosságát, természetességét is növeljük.

Parkfenntartási gyakorlatunkban a természetkímélő, természetközeli zöldfelület-gazdálkodás több elemét már bevezettük, ilyenek az avar őszi helyben történő tárolása, a rovarhotelek és a madárodúk telepítése, lakossági komposztálási mintaprojektek indítása.

Idén tavasszal egy új programmal lépünk tovább az ökologikusabb fenntartás felé: a városi méhbarát vadvirágos rétek, az extenzív gyepgazdálkodás programját vezetjük be, mely keretében összesen több mint 28 hektá​r területen alakítunk ki ökologikus zöldfelületeket a fővárosi parkokban és zöldsávokban.​​​​

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .