Kerékpárral a Balatonra: IGEN – Hyperjet, e-jetski a Balatonon: NEM

Megosztás

Az évek óta tervezett, de máig el nem készült Budapest – Balaton kerékpár út teljes megvalósítását sürgette Kanász-Nagy Máté az LMP országos elnökségének titkára a párt „A Balaton mindenkié” hetének keretében.

Mint mondta, nagyon fontos lenne, hogy Győr irányából is megközelíthető legyen a Balaton biztonságos bicikli úton. Az LMP további autópályák építése helyett, inkább “biciklis sztrádákat” építene és a vasúthálózatot fejlesztené oly módon, hogy akár a Balatonra, akár más üdülőhelyre könnyen, gyorsan el lehessen jutni vonattal és kerékpárral.

Kanász-Nagy Máté szót emelt a bizonytalan engedélyezésű balatoni hyperjet ellen is. Ez a vízi jármű több mint 90 liter gázolajat éget óránként. Ezáltal szennyezi a vizet és a levegőt. A hyperjet veszélyes a fürdőzőkre és mivel a víz erősen vezeti a hangot, a partmenti nyaralók, strandolók nyugalmát is zavarja.

Hasonlóan zavaró és veszélyes az e-jetski is. Ennek az egyetlen előnye, hogy elektromos meghajtású, de ettől függetlenül veszélyezteti a fürdőzőket, hangos és zavarja az élővilágot.

Az LMP álláspontja szerint egyik járműnek sincs helye a Balatonon, ezért betiltásukat kezdeményezzük törvényjavaslattal.

július 18.
LMP Sajtó

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .