Vádemelés a soroksári túszejtés ügyében – rendőrségi videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

Megosztás

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, aki 2022 augusztusában a volt élettársa XXIII. kerületi házához ment, ahol a 8 éves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki – közölte honlapján az Ügyészség

A vádirat szerint a vádlott és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg,  a férfi ezután el is költözött a nő XXIII. kerületi házából. Élettársi kapcsolatuk megszakadását követően közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot a vádlottal is. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a nő később új párkapcsolatot létesített, ezáltal más férfi is a gyermekével együtt élhet. Ez rendszeres konfliktust eredményezett közte és volt élettársa között, ami miatt a kapcsolatuk helyrehozhatatlanul megromlott.

Ilyen előzmények után, 2022. augusztus 23-án délelőtt a vádlott a XXIII. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak a 8 éves gyermeke, és annak nagyapja tartózkodik otthon. Annak érdekében, hogy kicsalja őket a házból, a férfi egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, majd az épület előtt elbújva várakozott. A nagyapa észrevette a csomagot, és a kislánnyal együtt kiment érte. Ekkor a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a férfit ellökte, a gyermeket felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót pedig belülről magukra zárta.

A vádlottnál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban azonban magához vett egy – faaprítás céljából tartott – bozótvágó kést is, amit ezután az egyik kezében fogott, a másik kezével pedig megragadta a gyermeket. A vádlott szorosan, testközelben tartotta a kislányt, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, akkor megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog. A férfi eközben végigjárta a lakás helyiségeit úgy, hogy a gyermeket mindvégig magával húzta, a kést pedig a sértett nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta.

READ  Bankrablás Pécsett

A vádlott a támadással, fenyegetéssel a félelmében sírva fakadó gyermeknek pszichés traumát okozott. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye, videóval, a következő linken érhető el:

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .