1,9 millió hitelkártya adat a Dark Weben

A BidenCash ellopott hitelkártya-piactér 1,9 millió hitelkártyát ad ingyen üzletén keresztül, hogy népszerűsítse magát a számítógépes bűnözők körében.

A BidenCash 2022 elején indult új piactérként mind a Dark weben, mind a clearneten, ahol adathalászattal vagy szkimmerekkel ellopott hitel- és betéti kártyákat értékesít az e-kereskedelmi webhelyeken.

Az üzlet ellopott kártyaadatokat kínál a világ minden tájáról, tételenként mindössze 0,15 dollárért, és ellenőrzést és automatikus ellenőrzéseket használ a platformon eladásra kínált kártyák érvényességének ellenőrzésére.

A csaknem kétmilliós adatbázisban a világ minden tájáról találhatók kártyaadatok, amelyeket adathalászat vagy különböző online oldalakon történő vásárlás közben loptak el. Különösen aggasztó, hogy a listában a kártyákhoz párosított CVC/CVV-kód is megtalálható, így azt minden további nélkül fel lehet használni online vásárlásokra – feltéve, ha a valódi tulajdonosnál nincs bekapcsolva a kétlépcsős azonosítás. A Bleeping Computer által vizsgált kártyák többségének lejárati ideje 2025 és 2029 között van, de a portál kiszúrt néhány már 2023-ban lejárt kártyát is – írja a bleepingcomputer

De mi az a Dark Web?

A Dark Web egy az internetnek az a része, amely általános böngészőkkel és keresőkkel nem hozzáférhető. A Dark Webhez való hozzáférés általában speciális szoftvereket, mint például a Tor vagy I2P böngészőket igényel, amelyek anonimitást és elrejtett hozzáférést biztosítanak a felhasználóknak. A Dark Web jellemzői a következők:

  1. Anonimitás: A Dark Web-en való böngészés és kommunikáció anonim, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyom nélkül hagyjanak, vagy minimalizálják digitális lábnyomukat. Ez vonzóvá teszi a platformot mind azok számára, akik a személyes adatvédelmet fontosnak tartják, mind azoknak, akik illegális vagy kétes tevékenységeket folytatnak.
  2. Elérhetetlen tartalom: A Dark Web tartalmaz olyan weboldalakat és szolgáltatásokat, amelyek nem indexeltek vagy nem hozzáférhetők a „Surface Web” vagy „Clearnet” (a mindennapi internet) felhasználói számára. Ezek között vannak titkos fórumok, privát adatbázisok, illegális piacok, és egyéb, különféle tevékenységekhez kapcsolódó oldalak.
  3. Kétes és illegális tevékenységek: Mivel a Dark Web anonimitást és nehezen nyomon követhető kommunikációt biztosít, vonzó hely a bűnözők számára, hogy kábítószer-kereskedelem, fegyverkereskedelem, emberkereskedelem, illegális pornográfia, hackelési szolgáltatások és egyéb illegális tevékenységek végezzenek. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Dark Web-et törvényes célokra is használják, mint például a szólásszabadság megvédése érdekében olyan országokban, ahol ez korlátozott, vagy az újságírók számára, hogy bizalmas forrásokkal kommunikáljanak.
  4. Speciális technológia: A Dark Web eléréséhez Tor (The Onion Router) vagy I2P (Invisible Internet Project) hálózatokat használnak, amelyek sokrétegű titkosítási protokollokon keresztül irányítják a felhasználói adatforgalmat, így biztosítva az anonimitást és a biztonságot.
READ  Felbocsátották a Luna-25 holdállomást a Vosztocsnij űrrepülőtérről

Bár a Dark Webnek van egy meglehetősen rossz híre a benne folyó illegális tevékenységek miatt, fontos megérteni, hogy ez egy sokrétű platform, amely bizonyos helyzetekben hasznos és értékes eszköz lehet a szólásszabadsághoz, adatvédelemhez és a cenzúrázott információkhoz való hozzáféréshez. Azonban a Dark Web-et használóknak is tudatosnak kell lenniük a potenciális veszélyekről és etikai kérdésekről, amelyek ezen a rejtett internetrészleten belül léteznek.Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .